Praktische informatie

Wie Koningsnacht viert in Tilburg kan er niet omheen, want op deze avond neemt het grootste meezingfestijn van Nederland de stad over!

Tijdens Tilburg Zingt draait het maar om één ding: samen zingen! Krantje in je hand erbij, koren en presentatoren op het podium en gaan!

Waar en hoe laat?
Van 19.00 tot 01.00 uur zing jij met duizenden anderen op de Schouwburgring mee met de playlist. Vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom om in te zingen, een drankje te nemen en jezelf voor te bereiden op een avond vol gezelligheid! Kom op tijd en vermijd drukke rijen bij de ingang. Dit jaar staat het podium tegen de Katterug aan. Zo benutten we de volledige breedte van de cityring en is het podium vanuit alle kanten goed te zien. De playlist met songteksten staat traditiegetrouw in de liedjeskrant, die wordt uitgedeeld tijdens het event. Geen excuus om niet keihard mee te blèren dus!

Presentatie en koren
Dit jaar presenteren 2 Tilburgse boegbeelden Tilburg Zingt! Leo Alkemade en Marc Meeuwis zorgen ervoor dat alles melodieus verloopt en praten de avond aan elkaar. De voorzangers op het podium zijn van verschillende regionale zangverenigingen, dit jaar zijn dat Fris en Fruitig, De Gabbertjes, Popkoor Prestige, De Gouden Keeltjes, Katharsis, Koor Pistache, Zanggroep Joy, La La Laarkoor en Popkoor Divers.

Toiletten en EHBO
Op het terrein zijn 2 toiletpleinen aanwezig. Deze vind je op het Koningsplein en een stukje verder naast het kantongerecht. Op die laatste locatie vind je ook een EHBO-punt. Voor een halve bon kun je onbeperkt gebruikmaken van de toiletten.

Rolstoeltribune
Tilburg Zingt biedt ruimte aan een aparte rolstoeltribune met MIVA-toilet.

Parkeren
Kom je met de auto?

  • De dichtstbijzijnde parkeergarage is Parkeergarage Schouwburg (let op, niet bereikbaar op 27 april).
  • Ook de parkeergarages Pieter Vreedeplein, Heuvelpoort, Knegtel en Poppodium 013 zijn goed bereikbaar.
  • De Emmapassage is bereikbaar vanuit de Heuvelring en niet vanuit de Piusstraat. Uitrijden kan via de Piusstraat.
  • Parkeergarage Koningsplein is bereikbaar via de Piusstraat en Bisschop Zwijsenstraat. Uitrijden kan enkel via de Bisschop Zwijsenstraat.

Kom je met de fiets?
Maak dan gebruik van de gratis fietsenstallingen in het centrum. De stallingen op de Heuvel, het Pieter Vreedeplein en de Concertzaal zijn volgens reguliere openingstijden open, de laatste locatie zelfs eenmalig op 26 april extra, namelijk tot 4.30 uur. Ook kun je jouw fiets kwijt in de extra onbeheerde fietsenstalling op het Koningsplein. Let op: de stalling onder de Katterug is afgesloten van 25 t/m 27 april.

Kijk hier voor de complete info over parkeren in Tilburg: https://www.tilburg.nl/gemeente/stad-en-dorpen/parkeren-vervoer/parkeren/

Meenemen eigen drank niet toegestaan
Het is, net als voorgaande jaren, op last van de gemeente en voor de veiligheid van bezoekers niet toegestaan om eigen drank mee te nemen. Dat gaat samen met het afzetten van het terrein met lage dranghekken en controlepunten aan de randen van het terrein. Zelf meegenomen drank wordt bij controle in beslag genomen en mag niet mee het terrein op.

NIX: geen alcohol onder 18 jaar
Het is niet toegestaan om alcohol te schenken aan bezoekers onder de 18 jaar. Ons barpersoneel is hierover geïnstrueerd en bij eventuele twijfel wordt gevraagd om een geldig legitimatiebewijs.

Wintereditie en kindereditie
Naast de grote editie op Koningsnacht kun je ook in de winter meezingen met het kleine zusje Winter Zingt tijdens Winter in Tilburg in december. Kleiner van opzet, maar door de knusse omvang misschien wel net zo gezellig! In het verleden werd ook jong Tilburg Zingt georganiseerd, we zijn aan het bekijken of en wanneer deze editie weer kan gaan plaatsvinden. Ideeën en hulp zijn altijd welkom: info@jongtilburgzingt.nl