Praktische informatie

Wie Koningsnacht viert in Tilburg kan er niet om heen, want op deze avond neemt het grootste meezingfestijn van Nederland de stad over.

Tijdens het gratis evenement op de Schouwburgring ieder jaar op 26 april met “Koningsnacht” van 18:00uur tot 01:00uur, draait het dus allemaal om meezingen. Een aantal koren uit de omgeving staat op het podium en zingt de hits van de playlist. En het publiek zingt mee, met een krantje in de hand. Deze worden tijdens het evenement uitgedeeld en hierin zijn dus alle songteksten terug te vinden. Geen excuus om niet keihard mee te blèren dus!

Het evenement wordt dit jaar niet door twee maar door drie presentatoren gepresenteerd, te weten Patrick Martens, Patrick Stoof en Leo Alkemade. Voordat het evenement van start gaat, kan het publiek al lekker in de stemming komen met een drankje, hapje en natuurlijk muziek.

Wintereditie en kindereditie

Naast de grote versie op Koningsnacht, is er inmiddels ook een kleine editie van het meezingevenement Tilburg Zingt Wintereditie in december. Deze evenementen mag dan kleiner van opzet zijn, maar zijn door de knusse omvang misschien wel net zo gezellig!
Ook was er een Jong Tilburg Zingt en hier zijn we voor aan het kijken wanneer deze weer kan gaan plaats vinden. Tips, ideeen en hulp is welkom mail: info@jongtilburgzingt.nl

Praktische informatie

Tribune voor bezoekers in een rolstoel en 65-plussers

We zijn er super trots op dat we dit jaar een tribune aan kunnen bieden voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn.
De vrijwilligers van Stichting Met je hart zijn de gastheren en -vrouwen van onze tribune. Zij gaan ervoor zorgen dat de tribune ook echt plaats biedt aan de mensen die anders niet naar ons mooie evenement kunnen. De speciale plaatsen voor mensen in een rolstoel zijn gewild. Die plaatsen moeten daarom van tevoren gereserveerd worden. Dat kan via tribune@tilburgzingt.nl

Op het terrein zijn 2 toiletpleinen aanwezig (schouwburgring (schouwburg) en aan de kant van Bisschop Zwijsenstraat.

Voor een hapje op terrein kun je terecht bij de Foodwagon ter hoogte van het toiletplein Schouwburg.

EHBO (links van de tribune) en beveiliging op terrein aanwezig

Parkeren:
AUTO, Parkeergarage Louis Bouwmeesterplein vanuit Ring West

Parkeergarage Koningsplein vanuit de Ring Zuid en Parkeergarage Emma vanuit Ring Oost

FIETS, https://www.tilburg.nl/stad-bestuur/stad/parkeren-vervoer/fietsen-in-tilburg/#c15762 (let op tijden én Concertzaal stalling is gesloten)

Meenemen eigen drank niet toegestaan

Het zal dit jaar, net als voorgaande jaren, op last van de gemeente en voor de veiligheid van de Tilburg Zingt bezoeker niet worden toegestaan om eigen drank mee te nemen. Dat gaat samen, hoe vervelend ook, met lage dranghekken en controleurs. Aan de rand van het Tilburg Zingt terrein zal gecontroleerd worden en eventueel meegenomen drank dat gevonden wordt zal in beslag genomen worden.

Geen alcohol onder 18 jaar

Het is niet toegestaan om alcohol te schenken aan Tilburg Zingt bezoekers onder de 18 jaar. Ons barpersoneel is hierover geïnstrueerd en bij eventuele twijfel zal gevraagd worden om een geldig legitimatiebewijs.